Vil du holde et arrangement i LGBT+HUSETs lokaler?

 

Så tag endelig fat i os - send en email til aktiviteter@lgbthusaarhus.dk!


Dine muligheder i LGBT+HUSET:

 

LGBT+HUSETs lokaler kan bruges til næsten alt

 

Vil du gerne holde en workshop eller filmaften, organisere en debat eller oplæsning, holde en brætspilsaften eller noget helt sjette? Så vil vi gerne lægge hus til det!

 

LGBT+HUSET har tre lokaler i forskellige størrelser, som kan lånes/lejes enkeltvis eller sammen - og kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan bruge lokalerne til!

 

I FO-byen er der desuden en række andre lokaler, fx større festlokaler, aktivitetslokale, musiklokaler og foredragslokaler, som LGBT+HUSET også kan leje til enkeltstående begivenheder.

 

Vil du holde en aktivitet i vores lokaler, så tag endelig fat i os og send en email til aktiviteter@lgbthusaarhus.dk! Vil hjælper gerne med sparring om indhold, mere info omkring vores lokaler, faciliteter og rammer der er til rådighed samt samarbejdsmuligheder på tværs.

 

Lokalerne stilles som udgangspunkt gratis til rådigheder til foreninger, enkeltpersoner og grupper (læs mere under Regler og politikker) i LGBT+miljøet.

 

Sådan fungerer lokalebooking

 

Vil du booke et eller flere af LGBT+HUSETs lokaler? Du kan booke lokaler som enkeltperson, forening eller gruppe ved at sende en e-mail til vores aktivitetsgruppe aktiviteter@lgbthusaarhus.dk. Husk at skrive i din email, om du vil booke lokaler til et lukket arrangement bare for din gruppe/forening, eller om arrangementet er åbent for alle. 

 

Få hjælp til at stable arrangementer på benene

 

Vores Aktivitetsgruppe hjælper dig gerne med aktiviteter i form af sparring om indhold, informationer omkring lokaler, faciliteter og rammer, der er til rådighed og samarbejdsmuligheder på tværs. Find os på Facebook.

Regler og politikker omkring lokalebooking

 

Følgende principper gælder:

LGBT+HUSETs egne lokaler stilles som udgangspunkt gratis til rådighed til foreninger, enkelpersoner, og grupper. Arrangørerne skal dog være medlem af støtteforeningen.

Støttemedlemskab og donationer

  • LGBT+HUSET er drevet af frivillige med støtte fra Aarhus Kommune. Du kan blive medlem af støtteforeningen, som driver LGBT+HUSET, her. Et støttemedlemskab koster kr. 25 pr. måned eller kr. 250 pr. året. Dit støttemedlemskab hjælper os til at drive huset, køb af kaffe og te, vedligehold af hjemmesiden, finansiere arrangementer i huset, osv. Ikke mindst er dit støttemedlemskab også et politisk signal, som understreger LGBT+miljøets opbakning for huset. Det er ikke et krav at være støttemedlem i LGBT+HUSET for at deltage i et arrangement. Støttemedlemmer får dog billigere eller gratis adgang til forskellige arrangementer i LGBT+HUSET. Hvis du skal være arrangører af et event, skal du dog være medlem i støtteforeningen, inden du kan booke et lokale.

  • Holder du et arrangement i LGBT+HUSET, må du gerne minde deltagerne om muligheden for at blive støttemedlem.

  • Der er desuden altid muligheden for at donere enkeltbeløb til LGBT+HUSET (Mobilepay nr. 42854)

 • Vil du holde et arrangement med entré, så tag fat i bestyrelsen på mail@lgbthusaarhus.dk. Det kræver særlige aftaler mellem dig og os samt mellem os og vores udlejer.

 

Særligt ved leje af andre end LGBT+HUSETs egne lokaler i FO byen:

  • Vil du leje andre lokaler i FO-byen end LGBT+HUSETs egne lokaler, så tag fat i os. Vi prøver altid vores bedste til at finde en mulighed for det.

  • Du kan som regel forvente gratis leje, hvis dit arrangement er debatskabende og åbent for alle. Tag fat i os, hvis du tænker, dit arrangement falder i denne kategori.

 

Har du spørgsmål eller kommentar til ovenstående, så skriv gerne til os (mail@lgbthusaarhus.dk).

Beliggenhed

 

LGBT+HUSETs lokaler ligger centralt i Aarhus.

 

Adressen er:

Vester Alle 8A, 2. th.

8000 Aarhus C

bwmap2

Ankomst med offentlig transport

Der er ca. 5 minutters gang fra Banegården, Rutebilstationen og Park Allé. 

 

Ankomst med egen bil

Der er gratis parkering ved Botanisk Have (Peter Holms Vej) og ved Filmbyen (Kalkværksvej) og ca. 10 minutters gang herfra. Der er betalingsparkering ved Musikhuset/Scandinavian Center enten på Margrethepladsen eller derunder i P-kælderen. Prisen er i dagtimerne ca. 7 kr. pr. påbegyndt halve time. Der er 5 minutters gang herfra.

 

Det er ikke tilladt at parkere i gården foran Vester Allé 8.

 

Åbningstider og adgang

Bestyrelsen er i gang med at undersøge, hvordan adgang til lokalerne organiseres bedst muligt, samt i hvilke tidsrum lokalerne vil være åbne.Husordensregler

LGBT+huset har mange naboer i FO-byen, og derfor skal vi opføre os pænt.

Nedenfor finder du en oversigt over de vigtigste regler, vi alle skal overholde. Her kan du læse hele FO-byens husorden.

 

Rengøring:

Vi beder dig at rydde op efter dig og at forlade lokalerne rent og pænt i samme tilstand, som du overtog dem.

 

Hvis I modtager vores lokaler i ikke opryddet og ikke rengjort stand, så tag fat vi os, så vi kan få rettet op på det.

 

Hvis I modtager et lokale, som ikke er LGBT+husets eget lokale, i ikke opryddet og ikke rengjort stand, skal FO-byens vagthavende pedel kontaktes (Tel. 22204958). Så er det lettere for FO-Aarhus at finde "synderen", og I risikerer så ikke selv senere at blive klandret for manglerne, hvis en anden lejer senere på dagen klager over det samme. 

 

Godt naboskab

LGBT+huset er en del af FO byen. FO byen lokaler benyttes næsten uafbrudt hele dagen. Det er derfor af stor betydning, at alle er med til at holde lokalerne i orden. Det siger også sig selv, at man selvfølgelig ikke begynder at bruge andre brugeres ting i fælleslokaler uden at spørge om lov.

 

Udluftning

Der skal altid luftes ud efter brug af lokalerne. Men vinduerne skal lukkes igen inden lokalet forlades. Alle hasper skal lukkes helt.

 

Rygning

Der må ikke ryges indendørs i huset. Overtrædelse af rygeforbuddet medfører advarsel og evt. bortvisning ved gentagelse. Skodder skal selvfølgelig smides i de dertil indrettede beholdere udendørs. Heller ikke ved fester er det tilladt at ryge indendørs. 

 

Oprydning og rengøring

Vi beder dig at rydde op efter din aktivitet og at forlade lokaler i sammen tilstand du forefinder dem. 

 

Udsmykning/Skiltning

Skriv gerne til os (mail@lgbthusaarhus.dk), hvis du har forslag eller ønsker vedr. lokalernes faciliteter eller udsmykning. Huset er for os alle, og alle skal kunne bidrage til at give huset sin helt egen LGBT+ charme og varme. Med hensyn til vores udlejer er vi dog nødt til at bede dig om at kontakte os, inden vi tager action 🙂 

 

Musik og støj

Vis hensyn til vores naboer, så at de ikke forstyrres i deres arbejde eller undervisningsaktiviteter (primært i dagtimerne). Generelt skal alle aktiviteter foregå i et passende lydniveau, så det ikke forstyrrer andre brugere i huset.

 

Lys

Alt lys slukkes, når lokalet forlades.

 

Nøgler og aflåsning

Bestyrelsen er i gang med at undersøge, hvordan adgang til LGBT+husets lokaler organiseres bedst muligt. 🙂 

 

Tyveri

NB. Vær meget opmærksom på private ejendele: pung, nøgler, overtøj, tasker. FO-byen har flere gange oplevet tyveri af bærbar PC, tasker, frakker mv. fra uaflåste lokaler. FO-Århus' forsikring dækker ikke for brugeres ejendele.

 

Flugtveje og brandsikkerhed

Orienter dig om flugtveje allerede første gang, du er i lokalet. På niveau 3 er der handicapflugtvej via lokale 3.08 til trappe B. Gangarealer og trappeafsatser må aldrig bruges til opmagasinering af ting og sager. Der er placeret brandslukningsmateriel forskellige steder i bygningen. Alle branddøre skal holdes lukket - også på en varm sommerdag.

 

Udendørs arealer

Borde, stole og bænke må ikke flyttes (de hører hjemme i gårdhaven i den nordligste ende af gården). Der må kun smides affald i de dertil indrettede affaldsspande. 

 

Cykler

 

Cykler må kun placeres i cykelstativerne ved fortovet foran huset - ikke foran dørene.