Plakat til hjemmeside

Man kan hurtigt føle sig lidt alene som LGBT+ person - især hvis man er ung. Man kender ikke nødvendigvis andre LGBT+ personer, som man kan dele ens oplevelser, tvivl og usikkerheder med, og det kan gøre, at man føler sig lidt alene og anderledes end dem omkring en. Selvom man måske gerne vil opsøge andre LGBT+ personer, kan det virke uoverskueligt og skræmmende at opsøge nye LGBT+ fællesskaber alene. Det er derfor LGBT+HUSET har lavet Queer-to-Queer.

Queer-to-Queer er et mentorprogram for unge LGBT+ personer. Helt kort, vil vi gøre det nemmere for unge LGBT+ personer at lære andre LGBT+ personer at kende. Med Queer-to-Queer vil vi give en hjælpende hånd ift. at finde frem til et fællesskab, der passer lige præcis til den unge ved at matche en ung LGBT+ person med en mentor, der også selv er LGBT+ person. Over mentorforløbet lærer de to hinanden at kende, mødes et par gange om måneden, måske over en kop varm kakao, en tur på Museum KØN eller et møde på brætspilscafé. Som en del af mentorforløbet taler de sig ind på, hvilken form for fællesskab mentee har lyst til at være en del af, undersøger hvor det kan findes, og prøver at tage til det sammen. Mentor kan på den måde blive den trygge person, som man kan opsøge nye spændende fællesskaber sammen med. Alle mentorer er frivillige.

Queer-to-Queer søger netop nu både mentorer og mentees. Du kan læse mere om, hvad det vil sige at være mentor og hvad det indebærer at være mentee herunder:

Mentee: Leder du efter et LGBT+ fællesskab? Men ved du ikke helt, hvor du skal starte eller har du brug for en hjælpende hånd? Så klik her.

Mentor: Har du lyst til at hjælpe en ung LGBT+ person godt ind i et fællesskab? Så klik her.