NYHEDSBREV FRA LGBT+HUSET

Sommeren har gjort sit indtog, og lige så langsomt sænker freden sig over LGBT+HUSET.
I juli måned drosler vi ned for aktiviteterne, og vores administration er lukket. Vi er tilbage igen den 1.august, hvis du har brug for at få fat i LGBT+HUSET for at booke lokaler eller lignende i mellemtiden, så skriver du bare til vores mail på mail@lgbthuset.dk, så vender vi løbende tilbage til jer.

Men inden vi går helt på ferie, så vil vi gerne fortælle jer om det, der er foregået i LGBT+HUSET den seneste tid og det, der kommer til at foregå efter sommer.

God sommer og god læselyst.

Aarhus Kommunes LGBT+-politik

Vi arbejder videre med Aarhus Kommune om udviklingen af en LGBT+-politik og -handleplan for byen. Vi ved også, at Aarhus Kommune allerede nu er ved at arrangere temaworkshops efter sommerferien, og at de vil sende mere information ud om det inden sommerferien.

Processen med at udarbejde politikken og handleplanen kommer til at køre i efteråret, og slut-oktober bliver der opsamlet på det, og den videre proces skal gerne føre til, at Aarhus Byråd kan stemme ja til resultatet i februar 2023.

Udvikling af LGBT+HUSET

I marts holdt vi en minikonference for alle interesserede. Her mødte mere end 40 personer op og repræsenterede sig selv, deres foreninger og deres aktiviteter. Det var en god dag, hvor vi blandt andet havde fokus på at udvikle LGBT+HUSET, og hvor vi fik en masse input, som vi har taget med videre.

Læs lidt mere om det her: Videre med LGBT+HUSET

Derfor inviterede vi også til et netværksmøde den 28. juni, hvor vi igen havde fokus på udviklingen af LGBT+HUSET, og de fokuspunkter, der kom frem der, danner udgangspunkt for bestyrelsens arbejdsdag, hvor vi ser på og sætter retning for HUSETs arbejde det næste år.

Et år som forperson

I denne tid er det cirka et år siden, Michael Sørensen-Bech blev forperson for LGBT+HUSET, og siden da har han taget opgaven på sig. Der har været en stejl læringskurve, og han har følgende kommentarer:

Jeg blev kastet ind i opgaven henover en weekend i juni sidste år. Og siden da har det været et år, hvor corona igen blev en del af hverdagen med op- og nedlukninger, restriktioner med videre. Men det har også været et år, hvor jeg har talt med mange foreninger, enkeltpersoner og politikere, og hørt på den berettigede kritik, både den gode og den dårlige, det sidste år, der har været: Vi har været for tilbageholdende med at kommunikere, vi har været usynlige, men vi har også gjort et godt stykke arbejde.

Og jeg har taget kritikken til mig. Derfor har jeg også haft et fokus på, at vi i HUSET skal blive mere åbne og gennemsigtige - vi er ikke nået i mål, men vi er kommet nogle skridt hen ad vejen.

Selv om jeg har tidligere erfaringer fra andre bestyrelser, så har det været en lidt anden opgave, at blive forperson for LGBT+HUSET. Jeg har skullet lære at være personaleleder, at tale flydende politisk og meget andet - nogle ting er sværere end andre, men det skal nok gå.

Nu ser jeg frem mod det næste år som forperson, og jeg håber, at jeg sammen med resten af bestyrelsen og LGBT+-foreninger, events og personer i Aarhus kommer til at skabe det LGBT+HUS, som alle er stolte af og glade for.

- Michael Sørensen-Bech

Undersøgelse af diskrimination, vold og trusler

Vi har sat gang i en undersøgelse af, hvordan, hvor og i hvilket omfang LGBT+-personer oplever diskrimination, vold og trusler. Vi håber på, at så mange som muligt vil svare på undersøgelsen, og at alle interesserede vil dele den på jeres facebooksider med videre. Når resultatet af undersøgelsen ligger klar efter august, offentliggør vi resultatet, og tager det med videre i vores samarbejde med Østjyllands Politi og Aarhus Kommune.

I kan linke til undersøgelsen med dette link: https://forms.office.com/r/FpQ5aqyNTs

Opdatering af hjemmesiden

Vi er i gang med en større opdatering af vores hjemmeside, og i den forbindelse kan der være nogle ting, der ikke lige er, hvor de plejer eller måske ikke er derinde mere. Hvis der er noget, du savner, så kan du sende en mail til mail@lgbthuset.dk, så ser vi på det.

I forbindelse med opdateringen af hjemmesiden er der også kommet et nyt punkt "LGBT+ i Aarhus". Herinde finder du links til de aktiviteter, foreninger med videre, der er i Aarhus. Siden bliver løbende opdateret med ny information, når vi modtager den. Du kan også finde siden ved at skrive lgbtaarhus.dk i din browser.

Hvis der er nogen, der ikke fremgår af siden eller, hvor der mangler tekst, så kan foreningerne eller aktiviteten sende en mail til michael@lgbthuset.dk, hvor der er skrevet en kort tekst, link til hjemmeside, logo og links til sociale medier.

Kom med til Picnic

Lørdag den 16. juli inviterer Aarhus Homosport til Picnic i Botanisk Have. Læs mere på eventet på facebook: https://www.facebook.com/events/432497312056849

Netværksmøde i september

Den 19. september fra 17.00 til 20.00 inviterer LGBT+HUSET alle foreninger og events i Aarhus og omegn til et netværksmøde. Det bliver et netværksmøde, der har fokus på at øge samarbejde og samspillet mellem de forskellige foreninger og events i Aarhus, og samtidig er meningen også, at vi alle skal lære hinanden lidt bedre at kende.

Hvis I som forening eller event gerne vil med til mødet, så send en mail til michael@lgbthuset.dk, så modtager I mere information, når vi nærmer os datoen.

Tilmeld nyhedsbrev

Hvis du gerne vil modtage nyheder fra os i fremtiden, så skal du indtil videre sende en mail til os på nyhedsbrev@lgbthusaarhus.dk - når vi får vores nye nyhedsbrevsmodul op at køre, så vil du blive oprettet i det.

LGBT+HUSET

Vester Alle 8a, 3. sal
8000 Aarhus 

CVR: 39526166

Se kontaktoplysninger

Safe-Space-Alliance-member-website-badge-transparent-background

LGBT+HUSET is a member of the Safe Space Alliance, a LGBTQI+ led non-profit organisation that aims to help people identify, navigate, and create safe spaces for the LGBTQI+ community worldwide. A safe space is a space where the LGBTQI+ community can freely express themselves without fear.

2018 - 2022 LGBT+HUSET AARHUS © All Rights Reserved