Oplysning

LGBT+huset vil være det centrale oplysningssted om LGBT+emner i Aarhus kommune og omegn. Dette gøres ved at samle eksistere viden og formidle forskellige eksisterende undervisningstilbud som fks. normstormerne. LGBT+huset vil afholde forskellige arrangementer i løbet af året, som fks. workshops, foredrag og filmvisninger, der oplyser om forskellige emner.

I LGBT+huset vil der permanent være et ”intellektuelt hjørne” der består af bibliotek, filmarkiv, tidsskriftsamling og have studiepladser. Derudover bliver der skabt kontakt mellem forskere og LGBT+personer der kan have lyst til at deltage i forskningsundersøgelser.

Oplysningsarbejdet vil være rettet mod forskellige målgrupper:

  • Privatpersoner der søger information omkring LGBT+ emner. Dette kan være folk der er i gang med et springe ud af skabet, eller pårørende til LGBT+ personer der søger information om dette.
  • Elever der er i gang med at skrive en opgave, kan søge information.
  • Forskere kan søge information og komme i kontakt med personer der har lyst til at deltage i studier.
  • Arbejdsgivere og virksomheder der søger information om hvordan de skaber et mangfoldigt og inkluderende miljø på deres arbejdsplads.
  • Aarhus og omegns LGBT+ miljø vil her kunne søge information omkring deres eget miljø, se film om LGBT+ personer, finde bøger skrevet af om LGBT+ personer og meget mere.